În centrul Capitalei sunt peste 200 de clădiri ce prezintă „buline roșii” de risc seismic. Acestea semnalează imobilele vechi, a căror structură poate ceda la un cutremur mai mare. Iată ce reacție a avut un turist american, după ce a văzut semnul respectiv, pe zidul unei clădiri din București.
Un turist american a rămas uimit de „bulinele roșii” de pe clădirile vechi din București. Plimbându-se pe străzi, le-a descoperit, a scos telefonul și a filmat. În videoclip, bărbatul le spune urmăritorilor, de pe rețelele de socializare, ce reprezintă acestea.
„Acum văd un pic diferită situația”, a scris utilizatorul pe Tik Tok, în dreptul videoclipului. Apoi, a continuat să explice ce înseamnă „bulina roșie” de pe zid: „Aceasta este bulină pentru risc seismic de clasa I”. În plus, le-a arătat și urmăritorilor săi împrejurimile, în special clădirea care este încadrată la clasa I de risc seismic.
Vezi și CÂȚI OAMENI AR MURI ÎN BUCUREȘTI DACĂ AR AVEA LOC UN CUTREMUR PUTERNIC. CIFRELE SUNT ÎNGRIJORĂTOARE
Citește și CE S-AR ÎNTÂMPLA ÎN BUCUREȘTI ÎN CAZUL UNUI CUTREMUR DE 7,5 GRADE. CÂȚI OAMENI AR MURI!
Sute de clădiri din Capitală sunt marcate cu celebra „bulină roșie”. Există mai multe tipuri de clase de risc seismic. Când o clădire este marcată, de exemplu, la clasa I de risc seismic, înseamnă că structura sa ar putea să cedeze în cazul producerii unui cutremur.
Există patru tipuri de categorii:
– clasa I de risc seismic (șanse mari de prăbușire în cazul unui cutremur);
– clasa a II-a de risc seismic (construcțiile ce pot suferi degradări ale structurii, la un cutremur de anvergură);
– clasa a III-a de risc seismic (cladiri în stare avansată de degradare, dar, care nu afectează siguranța structurală);
– clasa a IV-a de risc seismic.
Deși piața imobiliarelor din București abundă în anunțuri de închiriere sau vânzare a locuințelor ce se află în astfel de clădiri, mulți cetățeni aleg să le „ocolească”.
Sursă foto: capturi Tik Tok